nieuws

Schroefanker zonder plug

bouwbreed

Dijkman Elektrotechniek introduceert een nieuw bevestigingsanker. Het betreft een ‘schroefanker’. Door zijn grote spoed en dubbele schroefdraad is het anker heel eenvoudig aan te brengen in beton, metselwerk en zelfs in gasbeton, kalkzandsteen en holle stenen.De voordelen ervan boven standaard (keil)bouten zijn, dat het schroefanker zonder pluggen is te gebruiken.

Het anker heeft hoge uittrekwaarden ook in materialen zoals gasbeton. Er komen nauwelijks expansiekrachten vrij waardoor het anker ook dicht bij hoeken is te benutten. Het is geschikt voor standaard boormaten. De ankers zijn door Dijkman Elektrotechniek te Tilburg te leveren van M6 tot M12 en in lengte varierend van 30 mm tot 150 mm. Ze zijn in verschillende uitvoeringen beschikbaar, zoals met een zeskanten kop, pozidriveplatkop, in ooguitvoering of haak, met kruiskop en draadeind.

Reageer op dit artikel