nieuws

Raad van State doet niet de zin van grindhandelaar

bouwbreed

Rechter R. Cleton van de Raad van State in Den Haag heeft geweigerd de schorsende werking af te halen van het bestemmingsplan, dat onder meer is opgesteld om de vestiging van een grindcentrale bij de kern IJzendoorn (gemeente Echteld) mogelijk te maken.

Grindhandelaar Dekkers BV wil daar jaarlijks maximaal 100.000 ton grind overslaan, dat komt uit Belgie en Duitsland.

Bewoners van IJzendoorn hebben grote moeite met de komst van de centrale. Zij vrezen dat er veel geluids-, stank- en stofoverlast zal worden veroorzaakt. Zij spanden daarom bij de Raad van State kroonberoep aan tegen het bestemmingsplan, dat de gemeente ten behoeve van de grindcentrale opstelde. Een dergelijk beroep veroorzaakt schorsende werking. De gemeente kon daardoor geen bouwvergunning en milieuvergunning voor de grindcentrale afgeven.

In een nieuwe spoedprocedure verzocht Dekkers de Raad van State vorige week de schorsende werking van het bestemmingsplan af te halen. Dekkers zou onvoldoende mogelijkheden hebben om grind over te slaan en zou daardoor in de problemen komen. De Raad van State heeft echter geweigerd aan het verzoek van de handelaar te voldoen.

Reageer op dit artikel