nieuws

Provincie maakt begin met sanering Spannenburg

bouwbreed

De sanering en vernieuwing van het openbaar-vervoerknooppunt Spannenburg nabij Lemmer vergt naar schatting een bedrag van f. 1,3 miljoen. Voor dat geld wordt het busterrein opnieuw ingericht, terwijl er ook een parkeerplaats en carpoolterrein worden aangelegd.

De sanering van de bodem van het busterrein, waarop jarenlang dieselolie heeft gelekt, kost circa f. 605.000. De provincie wil dat de vorige eigenaar van de grond, directie Noord-Nederland van rijkswaterstaat, aan deze kosten bijdraagt. Een eerste gesprek daaromtrent heeft inmiddels plaatsgevonden, maar zonder zicht op overeenstemming. De provincie heeft niet de mogelijkheid om rijkswaterstaat juridisch te dwingen. Bijkomend probleem is dat het busterrein vlakbij een waterwingebied ligt.

Reageer op dit artikel