nieuws

Proefpo moet verkeersveiligheid Zeeuws-Vlaanderen vergroten

bouwbreed

Speciale voorzieningen aan de wegen en maatregelen om het weggedrag van verkeersdeelnemers te beinvloeden moeten de veiligheid op de wegen in West-Zeeuws-Vlaanderen vergroten. Landelijk scoort dit stukje Nederland namelijk het hoogst als het gaat om onveiligheid.

Een voorbeeldpo waarvoor het Rijk, de provincie Zeeland, de betreffende gemeenten en het waterschap zich gezamenlijk inzetten, moet hierin verandering brengen. Vertegenwoordigers van de partijen, onder wie minister Jorritsma van verkeer, tekenden hiertoe deze week in Middelburg een intentieverklaring. Het plan voorziet ook in acties om het gedrag van de weggebruiker te beinvloeden.

Het po kost ruim f. 200 miljoen. Van de rijksoverheid wordt een bijdrage verwacht van 80 procent, maar een besluit hierover moet nog genomen worden.

Reageer op dit artikel