nieuws

Pluggit centraliseert functies in eenheid

bouwbreed

Pluggit heeft een systeem op de markt gebracht waarbij alle stopcontacten in alle kamers van de woning worden vervangen door Pluggit-eenheden. Op deze eenheden is in principe alle denkbare apparatuur aan te sluiten met diverse functies van ventilatielucht tot tv.

Onder de vloeren worden kunststof buizen aangelegd waardoor alle bekabelingen en buizen lopen. Het betreft hoofdleidingen en secundaire leidingen. Een bassisverdeeleenheid wordt op een daarvoor geschikte plaats in de woning aangebracht. Als er een kelder is zal dat vaak daarin zijn.

Vanuit deze eenheid worden de diverse leidingen en bekabelingen via een kunststof buizen naar de verschillende apparatuur gevoerd afhankelijk van de functies die men in huis vervuld wil zien. Dat kan ventilatie-lucht zijn, sterk- en zwakstroomleidingen voor verlichting tv, telefoon en radio-apparatuur, maar ook verwarmingsleidingen en airco-systemen. Kortom, wat men maar wil. Afhankelijk van de uitgebreidheid van het systeem zijn een of meerdere verdelerunits nodig.

Pluggit-eenheid

Het voordeel van een Pluggit-eenheid, waarop diverse apparatuur per kamer is aan te sluiten, is dat men verschillende apparaten zoals tv, telefoon, computers en dergelijke, probleemloos kan verhuizen van de ene naar de andere kamer.

Bij de pluggiteenheid behoort als standaard ook een ventilatierooster. Voorlopig kan elke pluggit vier functies verzorgen. Dat zijn elektriciteit voor diverse apparatuur en verlichting, muziek en tv aansluitingen alsmede telefoon, respectievelijk faxaansluiting.

Het Zweedse systeem wordt in Belgie op de markt gebracht door Loix Zoning ‘Overhaem’ te Tongeren. Vanuit een verdeelkast worden allerlei buizen en leidingen naar de apparaten geleid voor verschillende functies, inclusief naar het Pluggit-aansluitsysteem.

Reageer op dit artikel