nieuws

PGGM brengt OG Nederland onder in een apart fonds

bouwbreed

Het pensioenfonds PGGM brengt per 10 april de Nederlandse vastgoedportefeuille onder in een speciaal landenfonds. Deze portefeuille heeft een omvang van f. 2 miljard. De verzelfstandigde management-organisatie, die veertig medewerkers telt, opereert vanuit haar zetel in Nieuwegein onder de naam Mandes Fund Management.

Eerder al is de Duitse portefeuille met een omvang van f. 1,5 miljard in een landenfonds ondergebracht. Bij het management van deze portefeuille speelt Oppenheim Property Services in Zeist een belangrijke rol. PGGM onderzoekt fondsinitiatieven voor zijn onroerend goed in de Verenigde Staten. De onroerend-goedbezittingen in Groot-Brittannie en Frankrijk worden op termijn ondergebracht bij lokaal werkende fondsen.

Bij de landenfondsen treedt het PGGM vooralsnog als enige aandeelhouder op, maar het is mogelijk dat ook partners toetreden. Het PGGM vindt het beter om zich meer te concentreren op het indirect investeren via vastgoedfondsen, in plaats van op het rechtstreeks in eigendom hebben van objecten. Daardoor ontstaat een grotere flexibiliteit en worden risico’s beter beheersbaar, aldus PGGM.

Reageer op dit artikel