nieuws

Oranjewoud werkt aan ijsbaan in Heerenveen

bouwbreed

Ingenieursbureau Oranjewoud BV te Heerenveen heeft een plan voor een multifunctionele ijsbaan in Sint Nicolaasga gemaakt. Het ontwerp omvat een 400-meter-ijsbaan, skeelerbaan, kaatsveld en dressuurbaan met multifunctioneel clubgebouw. De kosten bedragen een miljoen gulden.

Oranjewoud wil de baan in een zogeheten ‘inkassing’ van het terrein aanleggen. Daardoor wordt het drukverschil in de grondwaterstand binnen en buiten de ijsbaan minder groot. De ijsbaan wordt voorzien van een gesloten drainagesysteem, dat de waterstand kan reguleren. Voor de aan- en afvoer van water voor de ijsbaan zal een pompput worden aangelegd.

De opdracht is afkomstig van vijf sportverenigingen in Sint Nicolaasga en gebeurt op basis van ‘no cure, no pay’.

Reageer op dit artikel