nieuws

Opdracht Stork voor apparatuur drijvend boorplatform

bouwbreed Premium

Stork-dochter Stork Protech heeft een opdracht van – 240 miljoen binnengehaald voor het maken van apparatuur voor een drijvend boorplatform. Het mobiele platform is bedoeld voor Shell UK Exploration and Production, dat er kleine olievelden in de Noordzee mee wil aanboren. Stork Protech krijgt de opdracht van hoofdaannemer Single Buoy Moorings, een dochter van IHC Caland.

De opdracht omvat het ontwerpen en produceren van procesinstallaties. De installaties zorgen niet alleen voor de oliewinning, maar ook voor een deel van de produktie, zoals het scheiden van olie, gas en water. Het schip boort olie en gas aan en slaat het tijdelijk op. De delfstoffen worden overgeslagen op andere schepen voor transport naar de haven.

Reageer op dit artikel