nieuws

Noors houtconcern bereid oerbossen te ontzien

bouwbreed Premium

Noorwegens grootste houtconcern Norske Skog is bereid de aankoop van materiaal, dat afkomstig is uit oerbossen op te schorten in afwachting van een nieuw beschermingsbeleidsplan van de overheid. Norske Skog heeft deze bereidheid te kennen gegeven aan het milieu ministerie en oogst daarmee grote bijval bij de bond voor natuurbescherming (Naturvernforbundet) in Noorwegen.

Naturvernforbundet heeft er bij de afnemers van Norske Skog voor gepleit om eisen te stellen omtrent de herkomst van het produkt. Het areaal aan natuurlijk bos dient volgens de bond te worden gevrijwaard van kap-activiteiten. “Het is een internationale trend dat consumenten meer willen weten over het milieu-effect van de waren die ze kopen. Als grote exporteur dienen we daarop te reageren. Bovendien is het belangrijk, dat er een helder beleid rond de bescherming van natuurbos tot stand komt”, zo motiveert concerndirecteur Thor H. Lobben het besluit.

Reageer op dit artikel