nieuws

Nieuw hoofdkantoor ABN Amro gaat door, maar zwaar vertraagd

bouwbreed Premium

De aannemers van het nieuwe ABN Amro-hoofdkantoor ke opgelucht adem halen. De bouw van het prestigieuze complex gaat door; alleen met een grote vertraging.

De bank spreekt namelijk tegen dat er de komende jaren in Nederland vele duizenden arbeidsplaatsen verloren zullen gaan. “Het verloop is vastgesteld op 2 procent per jaar en dat vangen we op door natuurlijk verloop”, meldt woordvoerster H. Grooteman. “De krimp is dermate klein dat we de bouw van onze nieuwe hoofdkantoor niet afblazen.”

Het door Pei Cobb Freed ontworpen complex van 75000 vierkante meter moet gebouwd gaan worden door NBM-Amstelland Utiliteitsbouw (penvoerder), J.P. van Eesteren en P. Vermeer Verenigde Bedrijven. Totaalprijs is f. 175 miljoen.

Het bouwmaterieel ke de drie tijdelijk partners op de werf laten om het nog eens te schilderen. Door een slepende procedure over het verplaatsen van een tenniscomplex is de bouw voor meer dan een jaar uitgesteld. In eerste instantie had de realisatie begin dit jaar moeten aanvangen. Grooteman: “De planning is bijgesteld. De bouw vangt nu de eerste helft van 1996 aan en de oplevering is eind 1998. De vertraging is geen financiele ramp voor ons.”

Reageer op dit artikel