nieuws

NFM koopt bij Wirtgen 100 ste freesmachine

bouwbreed

Bij Nederlandse Frees Mij NFM is aan de vestiging te Mijdrecht door de Duitse machinefabrikant Wirtgen GmbH uit Windhagen een freesmachine afgeleverd. De nieuwe uitbreiding is een koudfrees rupsinstallatie van het type 1500 uit de DC-serie en wordt met zijn eigen massa van ca. 25 ton tot de ‘zware jongens’ uit het Wirtgen programma gerekend.

De aankoop van een freesmachine is bij NFM in de achterliggende jaren de normaalste zaak van de wereld geworden. Toch werd aan de aankoop van deze machine meer aandacht gegeven en kreeg de levering zelfs een feestelijk tintje.

Reden hiervoor was het feit dat met de nieuwe 1500 DC de honderdste freesmachine in huis werd gehaald. Wirtgen is sinds 1976 al hofleverancier bij NFM en kon in die jaren, aan het in frezen en repave-werkzaamheden gespecialiseerde, Nederlandse bedrijf een scala van machinemodellen.

Standaard wordt de Wirtgen 1500 DC uitgerust met een 243 kW/330 pk dieselmotor, HFM koos evenwel voor de optie met 297 kW ofwel 404 pk dieselmotor. Dit groter aantal pk’s komt voor een belangrijk deel ten goede aan de freesprestaties van de 1500 mm brede freesrol. Maar ook de hydrauliek is hiermee gebaat en kan dienen als krachtbron voor verschillende op de machine als optie te leveren functies. Zo is de aan HFM geleverde machine uitgerust met een hydraulisch optrekbare materiaalband alsmede hydraulisch in hoogte instelbare zijschilden.

Ook de afstrijker wordt hydraulisch geblokkeerd. De koudfreesmachine heeft evenals de andere in de DC-serie bestaande modellen 1300, 1900 en 2000 een maximum freesdiepte van 300 mm.

Reageer op dit artikel