nieuws

Nedlloyd overweegt claim bouwbonden

bouwbreed Premium

Het Rotterdamse transportconcern Nedlloyd overweegt de drie bouwvakbonden aansprakelijk te stellen voor de schade die men lijdt door de staking. Dochteronderneming Nedlloyd Road Cargo wordt gedupeerd nu de bouw van het nieuwe hoofdkantoor op het industrieterrein Moerdijk is stilgevallen. De huidige distributiecentra zijn verdeeld over vijf locaties.

Het probleem voor Nedlloyd is dat er met de kopers afspraken zijn gemaakt wanneer de panden leeg moeten worden opgeleverd. Volgens het bedrijf “dreigt door de uitlopende bouwtijd het gebouw honderdduizenden guldens duurder te worden, als de staking langer dan tien dagen gaat duren”.

Aannemer Van Oorschot uit Roosendaal wijst alle aansprakelijkheid af. De onderneming zegt zelf ook gedupeerd te zijn, omdat uta-medewerkers gewoon doorbetaald moeten worden.

Reageer op dit artikel