nieuws

Nederland gaat riolen in Jemen bekijken

bouwbreed

Nederland overweegt eind deze maand een raadgever te benoemen voor het doen van een haalbaarheidsstudie naar twee rioleringspoen in Jemen. De adviseur moet de economische-, sociale-, technische- en milieu-effecten van de plannen beoordelen. Nederland buigt zich verder over financieringsvoorstellen voor twee andere rioleringspoen.

De eerste twee poen moeten worden gerealiseerd in Wadi Jirdan en in de steden Ataq, Nisab en Beyhan in het goevernement Shabwa. Bij gebleken haalbaarheid ontvangen raadgevende bureaus een uitnodiging in te schrijven op een uitgebreide technische studie. De andere twee projecten voorzien in de renovatie van de riolering in Hodeidah aan de Rode Zee en in een wijk van Sanaa.

Het onderzoek moet aantonen of de werken voldoen aan de normen voor de Nederlandse ontwikkelingshulp. De renovatie van de riolering in Hodeidah kost om en nabij f. 30 miljoen. In oktober 1993 voerde Euroconsult een technische studie uit. De werken kosten Nederland ruim f. 20 miljoen waarbij Jemen het restant bijpast.

Reageer op dit artikel