nieuws

Mannesmann komt weer in het zwart

bouwbreed

Het Duitse staal- en machinebouwconcern Mannesmann is vorig jaar uit de rode cijfers gekomen. Het concern behaalde exclusief bijzondere posten een winst voor belasting van DM590 miljoen na een verlies van DM127 miljoen in 1993. Met inbegrip van eenmalige lasten was er in 1993 zelfs een negatief resultaat van bijna een half miljard.

De sterke verbetering van de resultaten was voor een deel te danken aan de nog jonge telecommunicatiedivisie, die het concern de komende jaren fors wil uitbreiden door miljardeninvesteringen. De omzet in de mobiele telefonie verdubbelde vorig jaar tot DM1,7 miljard. De aanloopverliezen in deze sector zijn achter de rug. Vorig jaar was er een “behoorlijke” bijdrage aan de winst.

In de sector autotechniek en elektrotechniek kwam Mannesmann uit de rode cijfers dankzij de verbetering van de conjunctuur, maar dat was niet het geval in de divisies stalen buizen en handel.

De omzet van het concern groeide met 9 procent tot DM30,4 miljard en de orderontvangst nam met 19 procent toe tot DM33,4 miljard. Het aantal werknemers daalde met 2 procent tot 124.800. Daarvan werken er 84.400 in Duitsland.

Reageer op dit artikel