nieuws

Manager mag niet voor concurrent werken

bouwbreed

De ex-manager D. Verstoep van installateur van glasvezelkabels J. Baas Beheer uit Waddinxveen mag niet voor concurrent Van den Berg Infrastructuren werken. De Haagse rechter mr. D. von Maltzahn heeft in een kort geding beslist dat Verstoep zich aan het non-concurrentiebeding in zijn arbeidsovereenkomst met zijn baas moet houden.

Dit beding houdt in dat Verstoep een jaar lang binnen een straal van vijftig kilometer geen gelijksoortig werk mag verrichten. Als Verstoep toch voor Van den Berg werkt, moet hij een dwangsom van f. 2500 per dag betalen. Voor het weglokken van personeel mag Baas van Verstoep een boete van f. 5000 innen.

Baas stelde een kort geding in omdat Verstoep in strijd met het beding voor Van den Berg zou zijn gaan werken. Bovendien zou Verstoep twee medewerkers van Baas hebben aangemoedigd om bij Van den Berg Infrastructuren in dienst te treden.

Reageer op dit artikel