nieuws

Madurodam wordt ingrijpend verbouwd

bouwbreed Premium

De miniatuurstad Madurodam in Den Haag wordt ingrijpend verbouwd. De kosten hiervan bedragen f. 36 miljoen. Er komt een groot stuk bij, de attractie zal van buitenaf gezien meer opvallen, ze wordt moderner en door een grotere nadruk op water en dijken veel ‘Hollandser’. De plannen werden onlangs gepresenteerd.

Op 1 april 1996 moet alles klaar zijn. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Dat was te zien voor iedereen die langs Madurodam reed: al vele maanden onttrekken grote blauwe schotten het miniatuurstadje aan het oog. Maar tot nu toe bleef ‘geheim’ wat Madurodam daarachter uitspookte.

Als de schotten volgend jaar weg zijn, is het oude Madurodam van buitenaf gezien nauwelijks meer herkenbaar. De eenvoudige ingang met de rode letters erboven verdwijnt. In plaats daarvan komt er een toegang die uitstraalt wat het gehele attractieparkje moet gaan kenmerken: dynamiek en water. Daarom ligt de nieuwe entree ingebed tussen twee ‘dijken’: een zomerdijk en een winterdijk, met daartussen een grote golf die de zee voorstelt.

Ook binnen komt er veel meer. De oppervlakte van de miniatuurstad als geheel neemt met tweederde toe tot 21.000 vierkante meter. Ondanks de verbouwing gaat Madurodam op 23 maart open.

Reageer op dit artikel