nieuws

Loonbedrijf ontloopt kort geding AAB

bouwbreed

Een kort geding, dat was aangespannen door de Stichting Algemene Aannemersbelangen (AAB) tegen het loonbedrijf N.B. Boekema te Workum, is gisteren niet doorgegaan. Het loonbedrijf heeft ter genoegdoening van de stichting AAB toegezegd niet langer werk uit te voeren, waarvoor een gww-vestigingsvergunning is vereist zoals genoemd in het Vestigingsbesluit Bouwnijverheidsbedrijven 1958.

De Stichting AAB, die preventief optreedt tegen oneerlijke en ongelijke concurrentie binnen de gww-sector en het bestratingsbedrijf, stuitte half februari op de aanleg van een werkhaven in Workum door genoemd loonbedrijf.

Nadat advocaat mr. H.R.M. Jenne namens de stichting AAB het bedrijf had gesommeerd de werkzaamheden te staken omdat het niet in het bezit van de vereiste vergunning was, liet het weten dat het werk door de opdrachtgever in eigen beheer werd uitgevoerd.

Omdat de stichting aan die lezing geen geloof hechtte – de opdrachtgever droeg geen specifieke kennis op het gebied van de grond-, water- en wegenbouw – werd een kort geding aangespannen.

Nadat de dagvaarding was uitgebracht, zegde het loonbedrijf uitdrukkelijk toe dat het voortaan van het bedrijfsmatig uitoefenen van gww-werkzaamheden zou afzien. Daarop trok de stichting AAB het kort geding in.

Reageer op dit artikel