nieuws

KvK in Rotterdam komt met actieplan voor infrastructuur

bouwbreed Premium

De ontsluiting van de regio Rotterdam en dan met name de havengebieden moet snel ter hand worden genomen. Op de jaarlijkse diesrede van de Kamer van Koophandel voor Rotterdam meldde de voorzitter, mr. R.P.M. de Bok, dat zijn organisatie komt met een Plan van Actie. Vergroting van investeringen in infrastructurele werken is een van de vijf pijlers van dit plan.

De Rotterdamse KvK pleit al geruime tijd voor verbetering van de infrastructuur in de regio. “Regionaal wordt door de overheid en bedrijfsleven weliswaar fors geinvesteerd om de zaken op orde te krijgen. Maar de rijksoverheid zal haar verantwoordelijkheid moeten nemen om grote infrastructurele werken af te ronden,” aldus de Bok.

“Urgent is naast de Betuwelijn, de verbetering van de A15 en de aanleg van de tweede Beneluxtunnel en de Blankenburgtunnel.” Voor de ontsluiting van de regio is volgens de KvK-voorzitter een vliegveld onontbeerlijk. “Rotterdam kan niet zonder. Het NEI heeft vastgesteld, dat een luchthaven aan de noordrand extra economische activiteiten en minimaal 8000 extra arbeidsplaatsen zal opleveren.”

Reageer op dit artikel