nieuws

Kaakbreker BB 1010 geschikt voor horizontale doorvoer

bouwbreed

Westfalia Zerkleinerungstechnik GmbH introduceert op de Bauma 95 een nieuwe generatie steenbreekinstallaties waarvan de hier toegepaste kaakbreker van het type BB 1010 werkt volgens de horizontale doorvoermethode.

Volgens de fabrikant levert dit constructieprincipe het voordeel dat de materiaaltoevoer gedoseerd kan plaats vinden door middel van een vlakke bandtransporteur, waarmee bedrijfsstoringen als gevolg van verstopping zich praktisch niet voordoen.

Mocht zich dit onverhoopt toch voordoen dan is de brekerruimte, door omkeren van de toevoer, eenvoudig vrij te maken. Het materiaal volgt vanaf de invoerzijde tot in de breker, die door zijn open constructie aan de bovenzijde een gemakkelijke toegankelijkheid biedt, een lineaire weg.

Daardoor zijn relatief lange materialen te verwerken. Betonnen lichtmasten met een zware wapening zijn in hun gehele lengte zonder probleem door de breker te voeren. Aan de uitvoerzijde is het betonijzer met een staalschaar op een gewenste lengte af te korten.

De breker wordt gevoed door een 90 kW elektromotor. Voor de aandrijving van de transportinrichting zorgt een motor van 30 kW. Daarmee bedraagt het totaal geinstalleerd vermogen van de breekinstallatie 120 kW. Dit vermogen is voldoende voor een breekcapaciteit van 80 – 150 t/h.

Bedrijfspositie

De maximale korrel- doorvoer bedraagt 900 x 1000 mm welke is terug te brengen tot een gebroken materiaal met een korrelgrootte van 0-200 mm

De lengte van de breker is 10 m, de breedte 2,5 m en de transporthoogte 2,5 m. Met deze afmetingen en een eigen massa van niet hoger dan 31,5 ton laat de machine zich eenvoudig door een trekker over de weg vervoeren.

In bedrijfspositie wordt de installatie aan de brekerkant gedragen door een zwaar stalen bok aan de invoerzijde door een omklapbare ondersteuningskast. Voor vervoer is de invoerkant hydraulisch omhoog te brengen en de ondersteuiningskast omhoog te klappen waarna de trekker met oplegschotel vervolgens kan worden ondergekoppeld.

Wanneer een speciaal drie-assig onderstel met behulp van een sledeconstructie aan de achterzijde onder de breker is gereden, de elektrische schakelkast en de stalen bok op de machine geladen, is de complete breekinrichting gereed voor transport over de weg.

Westfalia horizontale breekinstallatie type BB 1010 in bedrijfopstelling. Door het horizontale breekprincipe zijn lange materialen, zoals betonnen lichtmasten en prefab betonpalen door de machine te voeren.

Reageer op dit artikel