nieuws

Joure werkt aan passantenhaven

bouwbreed Premium

De Vries Joure BV werkt momenteel druk aan het grondwerk voor een nieuwe passantenhaven met 105 ligplaatsen in Joure. De haven komt in een weiland pal achter een polderdijk en weg die doorgraven moeten worden.

De werkzaamheden vinden plaats in opdracht van de gemeente Skarsterlan, die op termijn nog eens twintig ligplaatsen wil aanleggen. Het gehele haventerrein wordt gekoppeld aan het achterliggende park Herema State, waar ’s zomers concerten, markten en openluchtvoorstellingen worden gegeven. De voormalige Oranjerie in het park zal worden verbouwd tot een horecagelegenheid. Verder wil de gemeente een tweetal toiletgelegenheden en een multifunctioneel terrein bij de haven realiseren.

De plannen voor de passantenhaven vergen een investering van – 1,7 miljoen. Nog voor de zomer wordt de haven in gebruik genomen.

Persbureau Noordoost

Reageer op dit artikel