nieuws

Hypotheekrente gaat zakken

bouwbreed

De daling van de hypotheekrente zet door. Verzekeraar Stad Rotterdam verlaagt voor het eerst in anderhalf jaar het hypotheektarief met gemiddeld 0,3 procent. De consument kan een standaardlening krijgen tegen 7,65 procent. De verlaging is mogelijk geworden, omdat de rente op de kapitaalmarkt al enige tijd zakt. De verzekeraar uit Rotterdam claimt de eerste te zijn met een verlaging.

De hypotheekrente steeg tot en met september vorig jaar sterk. ING, Rabobank en ABP verhoogden in die maand de hypotheektarieven met enkele tienden van procenten. De hypotheekaanbieders volgen altijd de rente op de kapitaalmarkt en die was sterk omhoog gegaan.

Met het verlagen van de rente hoopt Stad Rotterdam de verkoop van zijn hypotheken te stimuleren. Vorig jaar boekte het fonds een recordomzet bij de verkoop, maar de verwachtingen zijn dit jaar duidelijk bescheiden. De vrij hoge tarieven en het stijgen van de huizenprijzen begin dit jaar maakten de potentiele klanten wat schuw.

Reageer op dit artikel