nieuws

Hotel op dak van Congresgebouw

bouwbreed

Op het dak van het Congresgebouw te Den Haag wordt een hotel met circa 200 kamers gebouwd. Het gebouw bestaat uit acht a negen lagen. De nieuwbouw mag niet hoger worden dan 45 meter en bestaat uit een rechthoekig gebouw boven de hoofdentree.

Door de bouw van het hotel wordt het aanzien van het Congresgebouw niet drastisch gewijzigd. Dit staat in het voorontwerp bestemmingsplan Congresgebouwgebied.

“Bij de uitbreiding van het Congresgebouw met een hotel is aangesloten bij het architectonische concept van het Congresgebouw van architect J.P. Oud”, aldus het plan. Uitbreiding van het Congresgebouw met een hotel is noodzakelijk om de concurrentiepositie van de congresvoorziening te verbeteren.

Op de nabij het Congresgebouw gelegen Catsheuvel wordt de Organization for the Prohibition of Chemical Waepans (OPCW) gevestigd. “De nieuwbouw op de Catsheuvel dient zoveel mogelijk vrij in de ruimte en landschappelijk te worden gepositioneerd”, aldus het plan. De ‘Toren van Oud’ naast het Congresgebouw wordt verbouwd tot woon- en kantoorruimte. Bovendien zijn er plannen om het filmtheater Omniversum uit te breiden.

Reageer op dit artikel