nieuws

Hoek Loos boekt hogere nettowinst

bouwbreed Premium

Gassenfabriek Hoek Loos heeft het afgelopen jaar de nettowinst 8,8 procent zien stijgen tot f. 45,6 miljoen. De omzet was met f. 530,5 miljoen 5,5 procent hoger dan in 1993. Het bedrijfsresultaat bedraagt f. 77 miljoen, tegen f. 73,8 miljoen een jaar eerder.

Volgens Hoek Loos is de groei van omzet en bedrijfsresultaat grotendeels te danken aan de activiteiten in Amerika. Welk deel van de winst daar is geboekt, wil het bedrijf niet zeggen. Vorig jaar november nam Hoek Loos drie bedrijven over met een gezamenlijke omzet van – 20 miljoen.

De hogere winst is ook toe te schrijven aan de lagere rentelasten. Ondanks de overnames verwacht het bedrijf dit jaar niet meer kwijt te zijn aan rente. Het dividendvoorstel bedraagt f. 2,55, twee dubbeltjes meer dan vorig jaar.

Reageer op dit artikel