nieuws

HBG-bagger zeer actief voor kust

bouwbreed Premium

Ham-Vow, de Nederlandse tak van de Hollandsche Aanneming Maatschappij (HAM), heeft twee omvangrijke werken verworven. In Zeeland spuit men zand op aan de noordkust van Schouwen en op Texel gaat men een lange dam aanleggen.

Ham-Vow zet twee sleephopperzuigers bij Schouwen in. In de maanden april en mei moet 700.000 m3 worden opgespoten. De opdracht is goed voor f. 6,5 miljoen.

Om de duinafslag op de kust van Texel te verminderen legt de combinatie Van Oord Acz, Daalder en Ham-Vow een 800 meter lange dam aan.

De werkzaamheden bestaan uit het verrichten van grondwerk, leveren en verwerken van zinkstukken, slakken, breuksteen en het aanbrengen van gietasfalt en zand. De combinatie voert de opdracht voor f. 13 miljoen uit.

Reageer op dit artikel