nieuws

Haelen wil tunnel onder spoorlijn

bouwbreed

Het gemeentebestuur van Haelen wil dat in het trace van de toekomstige rondweg rond de gemeente, een tunnel wordt opgenomen onder de spoorlijn Roermond-Weert. De rondweg wordt straks in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd. De nieuwe rondweg houdt verband met het aanleggen van de A73 op de oostelijke Maasoever en dient om het drukke verkeer op de huidige Napoleonsweg buiten de kern van Haelen te leiden.

Volgens een woordvoerder van Haelen behoort de huidige spoorwegovergang in de Napoleonsweg tot een van de drukste overwegen van Nederland. Het college van B en W vindt het om die reden onverantwoord dat er straks een nieuwe gelijkvloerse kruising bijkomt. De realisatie van de rondweg, die aangelegd moet worden voordat met het A73-trace begonnen wordt, is door het Rijk op f. 6 miljoen geraamd. Volgens B en W van Haelen is dit bedrag te laag aangezien met de aanleg van de gewenste tunnel en het uitkopen van minimaal twee bedrijven die moeten wijken voor het rondweg-trace geen rekening is gehouden.

Reageer op dit artikel