nieuws

Grundfos levert serie energiezuinige pompen

bouwbreed Premium

De Deense pompenfabrikant Grundfos heeft zijn serie UPE 2000 circulatiepompen voor verwarmingssystemen uitgebreid. De fabrikant brengt tien typen op de markt met capaciteiten van laag tot 92 m3/uur met een opvoerhoogte tot 12 meter waterkolom. Behalve de eenfasepompen voor 230 Volt zijn er nu ook driefasepompen voor 400 Volt.

Ze zijn allemaal in toeren te regelen met behulp van een ingebouwde frequentie-omvormer. Daardoor valt er volgens Grundfos Nederland BV te Weesp met behulp van de pompen tot 50% op energie te besparen op het gehele verwarmingssysteem. Dat geldt overigens voor het geval dat de pomp ’s nachts op een minimum capaciteit wordt ingesteld. Elk type heeft een groot capaciteitsbereik. Dat maakt ze heel geschikt voor de vervangingssector, vooral als de bedrijfsgegevens van de bestaande pomp niet meer voorhanden zijn. Ze hebben dezelfde inbouwmaten als de voorgaande pompen. De nieuwe pompen zijn eenvoudig aan te sluiten op besturings- en bewakingssystemen in gebouwbeheersystemen.

Reageer op dit artikel