nieuws

Groningen maakt vormgevingsbeleid

bouwbreed Premium

De provincie Groningen gaat opdrachtgevers interesseren voor vormgeving van de openbare ruimte. Hiertoe zullen onder meer mailings worden verzonden en worden voorbeeldpoen ontwikkeld. Per jaar is ongeveer f. 40.000 beschikbaar voor dit nieuwe provincie beleid.

“De kwaliteit van de vormgeving heeft nu in de meeste opdrachten geen prioriteit. De provincie ondersteunt en begeleidt poen die een voorbeeldfunctie vervullen. Zij ondersteunt financieel bijvoorbeeld het ontwerp bij opdrachten van derden en loopt de eigen opdrachten na op mogelijke inbreng van vormgevers,” aldus een toelichting van de provincie.

Inmiddels heeft de provincie steun gegeven aan een aantal vormgevingsopdrachten. Zo wordt, in het kader van de herinrichting van een 7 kilometer lang wegtrace in Borgercompagnie, een opdracht uitgeschreven voor ‘lichtobjecten’. Industrieel ontwerpers ke hierop inschrijven.

Groningen is de tweede provincie die vormgevingsbeleid ontwikkelt. Gelderland begon hier vorig jaar al mee .

Reageer op dit artikel