nieuws

Gouden NCIV-speld voor NWR-voorman

bouwbreed

“De volkshuisvesting in Nederland zou er nu anders hebben uitgezien, met een minder geprononceerde positie voor de woningcorporaties, wanneer Ben Kempen als directeur van de grootste koepelorganisatie niet de diverse onderhandelingsdelegaties had aangevoerd.” Dat zei bij zijn afscheid als directeur van de Nationale Woningraad zijn ‘collega en concurrent’ Aquina van het NCIV.

Hij overhandigde Kempen de hoogste NCIV-onderscheiding die er is, de gouden speld met briljant in de vorm van het logo van deze koepelorganisatie. Aquina verklaarde dat Kempen die krijgt vanwege de manier, waarop hij “als groot strateeg voor de totale sector van sociale woningbouwers o.a. mede het Waarborgfonds Sociale Woningbouw en het Centraal Fonds voor de Volkshuisvesting vorm gaf, zijn aandeel leverde in de cao-onderhandelingen en meevocht in het kader van de brutering, over het resultaat waarvan de Kamerleden zich nog steeds het hoofd breken.”

Op pagina 9 een ‘portret’ van de scheidende NWR-directeur.

Reageer op dit artikel