nieuws

Geen verscherpt toezicht meer voor vier corporaties

bouwbreed Premium

Vier van de zes corporaties die zich schuldig hebben gemaakt aan te speculatieve transacties op de optiebeurs en daarmee miljoenen hebben verloren, staan niet meer onder verscherpt toezicht van het ministerie van VROM. Dat heeft staatssecretaris Tommel in een brief aan de Kamer laten weten.

Het betreft de woningcorporaties VZOS te Den Haag, K77 uit Utrecht, Onze Woning te Nieuwegein en Vooruit in Enschede. Volgens de bewindsman is het bijzondere toezicht niet meer nodig omdat de corporaties aan alle eisen tot verbetering van het financieel en economisch beleid hebben voldaan. Zo kan er niet meer worden belegd zonder dat het bestuur zich daarover heeft uitgelaten. Het vertrouwen is door deze en andere maatregelen weer hersteld, zo stelt Tommel.

De twee andere corporaties, Eigen Haard te Enschede en Jutphaas in Nieuwegein staan nog steeds onder verscherpt toezicht. Op korte termijn zal worden besloten of ook hier tot opheffing van het toezicht kan worden overgegaan.

Reageer op dit artikel