nieuws

Forane-koelmiddelen doen dienst als ‘Drops-in’

bouwbreed

Itho heeft het koudemiddel Forane in zijn leveringsprogramma opgenomen. Daarmee heeft het bedrijf een breed assortiment opgebouwd voor koelinstallaties van uiteenlopende typen.

Het middel Forane wordt betrokken van Elf Atochem. Vooral de ‘Drops-ins’ FX10 en FX56 zijn interessant. Ze zijn volgens Itho BV te Schiedam, in bijna alle bestaande koelinstallaties toe te passen, zonder dat de olie behoeft te worden gewisseld. Toch hebben deze middelen hun beperkingen en wel bij hoge persgastemperaturen en zeer lage verdampingstemperaturen. Verder levert het bedrijf de koelmiddelen R134A en R404A, die vrij zijn van cfk’s en het R22. Het middel FX 10 geldt als Drop-in of plaatsvervanger voor R502 en FX56 voor het koelmiddel R12. R12 en R502 zijn echter op verzoek nog geregenereerd verkregen, te leveren.

Het bedrijf levert de koelmiddelen in lichtgewicht aluminium cilinders van 5 of 15 kg of in stalen cilinders van ongeveer 60 kg. Itho levert ook Glycoloplossingen. Deze zijn echter toe te passen tot temperaturen van ongeveer – 22 gr. C.

Desgewenst ke afnemers hun produkten verkrijgen via de klantenservice van het bedrijf. Ze ke hun produkten hierbij rechtstreeks aan de balie afhalen.

Reageer op dit artikel