nieuws

Europese conferentie vernieuwbare energie

bouwbreed Premium

Op 29 en 30 juni en 1 juli vindt te Korfoe in Griekenland een Europese conferentie plaats over het gebruik van ‘vernieuwbare’ energie in oude binnensteden en bestaande gebouwen. Met ‘vernieuwbare’ energie wordt bijvoorbeeld zonne-energie bedoeld. De conferentie wordt gehouden ter afsluiting van het po ‘Rebuild’.

Aan dat po namen de steden Amsterdam, Korfoe, Coimbra (Portugal), Jaen (Spanje), Perugia (Italie), Prato (Italie) en Rhodes (Griekenland) deel. Al deze plaatsen hebben een historische binnenstad. Er is nu een kader ontwikkeld voor de integratie van vernieuwbare energie in de stad, als bijdrage aan een duurzame ontwikkeling.

Doel van de conferentie is politici, bouwers en specialisten op het gebied van de vernieuwbare energie bij elkaar te brengen en te informeren over de resultaten van het po. Er is tijdens het project veel kennis opgedaan over hoe vernieuwbare energie in oude binnensteden en bestaande gebouwen geintegreerd kan worden.

Inlichtingen over de conferentie zijn te verkrijgen bij het secretariaat te Korfoe, telefoon 00 30 661 25708, fax 00 30 661 36257.

Reageer op dit artikel