nieuws

Eerste EDI-contract in installatiesector

bouwbreed Premium

Technische Unie BV en Ergon BV hebben het eerste EDI-contract in de Europese installatiebranche ondertekend. EDI staat voor ‘Electronic Data Interchange’, de elektronische uitwisseling van berichten. Technische Unie en Ergon gaan de facturering voortaan door middel van Eancom-facturen verzorgen. Eancom is een op Edifact gebaseerde norm, beheerd door EAN Nederland.

De administratieve verwerking van de facturen wordt op deze manier vereenvoudigd, wat een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. De fiattering en betaling gebeuren ook langs elektronische weg. De procedure is door de fiscus goedgekeurd. Het is de bedoeling dat ook de orderverwerking in de toekomst elektronisch zal geschieden. Verwacht wordt dat niet alleen Ergon, maar ook andere grote installateurs over zullen gaan op het gebruik van Edifact.

Reageer op dit artikel