nieuws

Economische groei in Europese Unie

bouwbreed

De Europese Unie heeft in de eerste negen maanden van vorig jaar economische groei gekend. Het bruto binnenlands produkt (bbp) nam toe met 2,5 procent ten opzichte van dezelfde periode in 1993, zo blijkt uit cijfers van het Europees bureau van de statistiek die maandag zijn bekendgemaakt.

In het derde kwartaal groeide het bbp met 0,7 procent ten opzichte van het tweede kwartaal. De sterkste groei, 1,4 procent, registreerde Finland, gevolgd door Italie (1 procent). Nederland behoorde tot de middenmoot met een stijging van 0,5 procent. Twee lidstaten zakten onder het nulpunt, Denemarken ( – 1 procent) en Zweden ( – 0,1 procent). De groei in de Unie bleef tijdens het derde kwartaal overigens achter bij die in de Verenigde Staten (1 procent), Canada (1,1 procent) en Japan (0,9 procent).

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels