nieuws

EC heeft informatiemap niet nucleaire energie uitgegeven

bouwbreed Premium

De Europese Commissie heeft een pakket documentatie uitgegeven, dat informatie biedt over het programma van Research en Development and Demonstration ofwel, onderzoek ontwikkeling en demonstratie van Non-Nuclear Energy-ontwikkelingen in de jaren 1994-1998. Het betreft Engelse rapporten en sheeds, waarin de waarschijnlijke ontwikkelingen van de energievoorziening in Europa worden aangegeven.

Veel is opengelaten, omdat het nog moet worden geconcretiseerd door onderzoek en ontwikkeling. De documenten geven ook informatie over de subsidiemogelijkheden van poen op dit gebied, die tot 50% ke gaan. De commissie subsidieert echter geen onderzoekskosten. Wel neemt ze coordinatiekosten, seminars- en reiskosten tot maximaal 100% voor haar rekening. Dat geldt tevens voor voorbereidingen, begeleiding en aanvullende maatregelen voor energiepoen. De map met brochures en dergelijke is aan te vragen bij de Europese Commissie in Brussel.

Reageer op dit artikel