nieuws

Duurzame vloertegels gemaakt van kalksteen

bouwbreed

Dunloplan heeft zijn nieuwe vloerbedekkingssysteem Jura op de markt gebracht. Het is gemaakt van vloertegels, die zijn vervaardigd uit kalksteen, die is gebonden met kunststof. Dit is een kunsthars die ook wordt gebruikt in wondspray’s en voor de binnenbekleding van concervenblikken. Het is dan ook onschadelijk voor het milieu en de mens.

De tegel bestaat voor 80% uit kalksteen. Daardoor valt de vloer in de hoogste brandklasse DIN 4102-B1. De vloer is dan ook in hoge mate bestand tegen smeulende sigaretten.

Een kleurpigment zorgt voor de kleurnuances die in de collectie zijn toegepast. De vermalen kalksteen wordt onder verhitting vermengd met het kunsthars en geperst en gestanst tot vloertegels. De tegels zijn volgens Dunloplan Concept Vloerbedekking te Nieuwegein, sterk, vlak en duurzaam.

Na het leggen wordt een waslaag of zeepfilm aangebracht, waardoor volgens de leverancier het onderhoud daarna wordt vergemakkelijkt en de vloer zijn specifieke aanzien krijgt. De tegel is te leveren in een afmeting van 30 x 30 cm en in drie dikten. In een dikte van 1,5 mm is hij geschikt voor wachtkamers, bejaardenwoningen, woonkamers en dergelijke.

In een dikte van 2 mm is hij geschikt voor intensiever loopverkeer zoals in kantoren, klaslokalen, restaurants enzovoorts. Op aanvraag zijn de vloertegels echter ook te leveren in de afmeting van 50 x 50 cm en een dikte van 2,5 mm. Deze tegels zijn bestand tegen heel intensief loopverkeer zoals in warenhuizen, hallen en universiteiten.

Reageer op dit artikel