nieuws

Drachten ruilt drie kerken in voor multi-functioneel centrum

bouwbreed

De Gereformeerde kerk in Drachten stoot drie bestaande kerkgebouwen af. Daarvoor in de plaats komt een multi-functioneel centrum met een totale oppervlakte van circa 1400 m2. De totale bouwkosten belopen f. 4,5 miljoen.

Het werk moet nog worden aanbesteed. De planning is dat september aanstaande met de bouw kan worden aangevangen die uiterlijk najaar 1996 moet worden voltooid. Het hele plan werd uitgewerkt door Jorissen Simonetti Architekten in Rijssen. Het multifunctionele centrum omvat onder andere een hoofdgebouw van 900 m2 dat dient als kerkzaal en ontmoetingsruimte. Om het hele complex het uiterlijk van een echte kerk te geven, wordt ernaast een maximaal twaalf meter hoge toren gebouwd waar waarschijnlijk een klok in komt te hangen.

Reageer op dit artikel