nieuws

Denen presenteren eerste eco-kantoor

bouwbreed

Het eerste volgens ecologische principes gerealiseerde gebouw voor bedrijfsdoeleinden in Denemarken komt voor rekening van een softwarefirma.

In Aller, in het oosten van het land, neemt de firma Lessor in de zomer een kantoorpand in gebruik, dat als verwarmingsbron aardwarmte toepast en voor de riolering de wortelzonetechniek.

Op het dak wordt het regenwater opgevangen en vervolgens gereinigd voor de watervoorziening. Van zonnecelpanelen is voorlopig evenwel afgezien omdat ‘gewone’ electriciteit nog goedkoper is. Zodra de situatie zich op dit punt wijzigt wil Lessor alsnog zonne-energie toepassen.

Het ontwerp van architect Henrik von Scholten bestaat uit twee cilindervormen in twee etages, waardoor via de relatief geringe oppervlakte minder warmteverlies wordt beoogd. De bouwkosten komen op f. 3 miljoen.

Reageer op dit artikel