nieuws

Den Haag krijgt zes miljoen van Van Dok

bouwbreed

Staatssecretaris Van Dok van Economische zaken heeft woensdag, tijdens een werkbezoek aan Den Haag, de Hofstad zes miljoen gulden subsidie toegezegd. Het gaat om een subsidie in het kader van het bedrijfsomgevingsbeleid (bob).

Het geld is vooral bedoeld om het ambachtelijke bedrijfsleven in de residentie meer geschikte ruimte te geven.

Volgend jaar maakt het bedrijfsomgevingsbeleid plaats voor Stirea, een nieuwe subsidieregeling die niet langer uitsluitend gericht is op de dertien stedelijke knooppunten.

Volgens de bewindsvrouw komt het bedrijfsleven in de knel door een tekort aan geschikte ruimte. Zij wil in overleg met de ministeries van Vrom en Verkeer en Waterstaat komen tot ‘deregulering’, die het mogelijk moet maken wonen en werken dichter bij elkaar te brengen zonder belangen te schaden. Dat kan door “slimme bouwkundige constructies.” Den Haag biedt daarvoor het bewijs, aldus Van Dok.

Reageer op dit artikel