nieuws

Deltagoot WL De Voorst verhuist niet mee

bouwbreed

De zogenaamde Deltagoot van het Waterloopkundig Laboratorium (WL) blijft in De Voorst in de Noordoostpolder. De vestiging daar wordt weliswaar opgeheven, maar het model van het deltagebied van de Nederlandse kust is te groot om te verhuizen.

Andere modellen ke worden gedemonteerd maar de Deltagoot bestaat uit een grote betonnen bak. Die is niet te demonteren. Omdat niet is uitgesloten dat nog behoefte aan modelproeven voor dit gebied ontstaat, zal dit model vooralsnog in De Voorst worden gehandhaafd. De directie van het WL besloot onlangs de activiteiten te concentreren in de vestiging in Delft. Daarmee kan een beter dienstenpakket worden aangeboden en zijn besparingen mogelijk op de materiele en personele kosten. Het WL verzorgt adviezen voor overheden en bedrijfsleven over kwesties die water betreffen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels