nieuws

Dak van cafe-dancing te Wintelre ingestort

bouwbreed

Te Wintelre in Noord-Brabant is het dak van een van de drie zalen van cafe-dancing ’t Centrum ingestort. Dat gebeurde terwijl een aantal bouwvakkers bezig was met de afbouw van het interieur. Acht bouwvakkers zijn ternauwernood ontkomen, vijf raakten echter gewond, van wie een zwaar. De meesten konden op tijd ontkomen of konden zichzelf uit de bouwval bevrijden.

De 280 m2 grote zaal zou over zes weken in gebruik genomen worden na een verbouwing door aannemersbedrijf De Wit en Van Loon te Wintelre. Volgens een woordvoerder van dit bedrijf was het dak te laag en zijn daarom boven het dak nieuwe spanten geplaatst. Daarop is een plat dak met mastiek aangebracht, met rondom hellende delen met dakpannen. De nieuwe constructie was reeds voor de winter gereed.

Het oude dak is een week geleden van binnenuit verwijderd en men was bezig met de afbouw van het interieur. Vlak voordat de constructie bezweek werd gewerkt aan de verlichting en de geluidsinstallatie. Volgens de aannemer hebben de spanten een zijwaartse druk uitgeoefend waardoor de buitenmuur is weggedrukt. De constructie is echter zorgvuldig berekend en getekend, en er zijn geen fouten in het ontwerp geconstateerd.

De eigenaar van cafe dancing ’t Centrum is van plan om nu op een parkeerterrein achter zijn bedrijf een tent te plaatsen. Hij verwacht ontheffing te krijgen van de gemeente Bladel in verband met de te verwachten geluidsoverlast. De ingestorte zaal zal gesloopt worden en vervangen door nieuwbouw.

Bouwwerken te Wintelre vallen onder het toezicht van de Technische Dienst ZW-Kempen te Bladel.

Er bestaan bij deze dienst wel vermoedens over de oorzaak van het ongeval, maar zolang de zaak nog in onderzoek is wil men geen uitspraak doen. Wel wordt bevestigd dat er een verband kan bestaan tussen het verwijderen van het oude dak en het bezwijken van de constructie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels