nieuws

Dak theater Chasse gereed

bouwbreed

Weer of geen weer, het dak van het Bredase Chasse Theater kan er tegen. Sterker nog, een flink pak sneeuw komt de vorm van het dak, dat aan een skipiste doet denken, ten goede. Hangend aan lifelines hebben de mannen van dakdekker Mastum Zuid-West vijf maanden lang als bergbeklimmers hun werkzaamheden verricht.

Architect Herman Hertzberger heeft de vorm van het dak bedacht, dat rust op een staalskelet en is bedekt met damwandprofielen. Op een dampremmende PE-folie van 0,2 millimeter, zorgt een steenwolisolatie van dakplaten 341 DD van Rockwool Lapinus BV uit Roermond, met een dikte van 75 millimeter voor een perfecte thermische isolatie en een goede brandveiligheid.

De harde toplaag hiervan maakte dat het dak intensief beloopbaar was tijdens de uitvoering. Een pvc dakbedekking type Vinalan P 1.2 van Aliso BV te Breda, met het uiterlijk van aluminium, geeft het dak een goede waterdichtheid. Deze dakbedekking is door Mastum bevestigd met parkers die zijn goedgekeurd volgens een CTG (Certificaat van Technische Goedkeuring).De naden van de dakbanen zijn thermisch gelast. Albouw BBM hoopt ondanks tegenslagen bij de bouw het gebouw in de zomer op te leveren.

Reageer op dit artikel