nieuws

Burgemeester Haarlem weg bij ABN Amro Poontwikkeling

bouwbreed

Burgemeester J.J. Pop van Haarlem stapt aan het einde van dit jaar op als lid van de raad van advies bij ABN Amro Poontwikkeling. Pop wil hiermee voorkomen dat hij partij wordt bij de ontwikkeling van het Raaks-complex in de Haarlemse binnenstad.

Over deze nevenfunctie waren in de gemeenteraad al vragen gesteld nadat ABN Amro zich voor dit omvangrijke po als een van de gegadigden had aangemeld. Om deze reden trok de poontwikkelaar zich vorige week al terug om de Haarlemse burgemeester niet verder in verlegenheid te brengen.

Of ABN Amro nu alsnog belangstelling heeft, is op dit moment niet bekend. Het duurt volgens de woordvoerder van de gemeente overigens nog wel enkele jaren voordat de eerste paal van het Raaks-complex geslagen wordt. De grond ter plaatse is zwaar verontreinigd.

Reageer op dit artikel