nieuws

Brusselse Poort in de prijzen

bouwbreed

Het Winkelcentrum Brusselse Poort in Maastricht is na de landelijke erkenning met de NRW-Jaarprijs 1995 februari jl. ook internationaal bekroond. In Wenen werd het po door het International Council of Shopping Centers-Europe voor de renovatie en uitbreiding met een (gedeelde) eerst prijs onderscheiden.

De jury was met name onder de indruk van de hoge moeilijkheidsgraad (slechts een winkel werd niet verplaatst), de stedebouwkundige inpassing en de zakelijke functionele opzet. Het in mei 1994 heropende winkelcentrum werd ingrijpend verbouwd, heringericht en uitgebreid: van 13.000 m2 naar 19.000 m2 winkeloppervlakte. De gehele renovatie werd gerealiseerd op basis van een door Nedlloyd Pensioensfonds met Ruijters Vastgoed Ontwikkeling BV gesloten ontwikkelingsovereenkomst. M en M Bouw BV te Sittard voerde de werkzaamheden in bouwteamverband uit, naar een ontwerp van het plaatselijke Architectenburo Hoen. Met de totale renovatie is een investeringsbedrag van circa f. 27 miljoen gemoeid; de afzonderlijke ondernemers investeerden nog eens f. 25 miljoen.

Reageer op dit artikel