nieuws

Bouygues in opmars in Noord-Europa

bouwbreed

Dansk Shell verkoopt de Deense wegen- en asfaltonderneming Cola AS aan het Franse Cola, sinds eind vorig jaar voor 60 procent eigendom van de eveneens Franse bouwgigant Bouygues. De Shelldochtermaatschappij in Denemarken wil zich concentreren op de kernactiviteiten olie en petrochemie.

Bouygues kocht ook het Franse Cola-belang van Shell en de verwachting is dat tevens de Cola-bedrijven in Duitsland, Engeland en Ierland door Shell van de hand zullen worden gedaan. Bouygues expandeert hiermee duidelijk verder in de wegenbranche in Noord-Europa.

Cola in Denemarken had in 1993 een omzet van omgerekend ruim f. 200 miljoen. Formeel moet de transactie door Shells hoofdmaatschappij nog worden goedgekeurd. Over de prijs wordt geen mededeling gedaan. Het Deense analysebureau European Construction Research meent echter dat het gaat om een een bedrag van circa f 160 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels