nieuws

Bouwplannen geen bedreiging voor Nieuwe Kerk Den Haag

bouwbreed

“Bekend is dat in het verleden schade door uitvoer van bouwpoen aan de achterzijde van de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag is opgetreden. Niet aangetoond werd welk van de bouwplannen in de omgeving de schade heeft veroorzaakt.”

Dit heeft voorzitter Meijer van de commissie voor verkeer en vervoer, binnenstad en monumenten van de gemeente Den Haag geantwoord op vragen van de gemeenteraadsfractie van Groen Links.

De vragen hebben betrekking op de bouwkundige staat van de Nieuwe Kerk aan het Spui na de realisering van eerdere bouwpoen waaronder: de Markthof in ’87, het Spuitheater in ’90 en het stadhuis. De vragen zijn gesteld ter voorbereiding van de behandeling van het bestemmingsplan Grote Marktstraat en omstreken door de commissie.

De schade aan de Nieuwe Kerk is indertijd hersteld. Er heeft echter geen verhaal plaatsgevonden omdat de kosten niet aan een bepaald bouwplan kon worden toegeschreven.

Op de vraag of de bouwplannen van het bestemmingsplan voor dit gebied een bedreiging vormen voor de Nieuwe Kerk wordt door Meijer verwezen naar de ‘Procedure Bouwputten voor initiatiefnemers’. Voor toekomstige bouwplannen dient conform dit document te worden gehandeld.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels