nieuws

Bouw dure flats voor Raad van State

bouwbreed

De bouw van 36 appartementen van ruim een half miljoen gulden op het landgoed Kareol in Aerdenhout stond centraal in een beroepszaak voor de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State in Den Haag. De uitslag volgt over enige tijd. De bouw van de woningen aan de Lennepweg was al in 1975 gepland. Door bezwaren van omwonenden en het ineenstorten van de markt werd de bouw echter uitgesteld.

Inmiddels heeft poontwikkelaar M. Straathof van Kareol BV een nieuw plan ontwikkeld voor de bouw van achttien appartementen van ongeveer een miljoen gulden per stuk. Omdat ook dit nieuwe plan op bezwaren van de buurt stuit, wil Kareol BV een oordeel van de Raad van State om op het oude plan van 36 appartementen te ke terugvallen. De bouw op het voormalige landgoed Kareol stuit op verzet van omwonenden omdat het aantal woningen in de buurt sterk zou toenemen. De bouw van de 36 appartementen werd in november 1991 door de Raad van State opgeschort omdat dit complex een verdieping meer zou hebben dan het oude bestemmingsplan toestond. Volgens de Raad van State moet de derde bouwlaag onder de overkapping als een aparte verdieping worden aangemerkt. Poontwikkelaar Straathof zegt dat de ruimte onder de overkapping als berging aangemerkt moet worden.

Reageer op dit artikel