nieuws

Boorstelt voorkomt zware armen

bouwbreed

Met de ontwikkeling van de ‘boorstelt’ meent de heer G. Regtop uit Hengelo, plafond- en installatiebedrijven een praktisch stuk handgereedschap aan te reiken. In het bijzonder bij series boringen in plafonds wordt hiermee een groot gemak geboden, waardoor vermoeidheid in de armen niet snel meer optreedt.

De boorstelt is een uit aluminium geconstrueerde boormachine-standaard waarmee de installateur of monteur, zonder gebruik of noodzaak van een trap, eenvoudig vanaf vloerniveau in het plafond boringen kan maken.

Door middel van een neerwaarts gerichte hefboombeweging wordt de boormachine met de boorstelt verticaal naar het plafond bewogen. De verticale slag van de hefboom is van voldoende lengte om elke plafondhoogte met de boormachine te bereiken.

Volgens Regtop is montage van een stofgzuigerstang op de boorstelt mogelijk zodat een man in staat is, tegelijkertijd bij het boren, het boorstof af te zuigen.

Reageer op dit artikel