nieuws

Bod verwacht op rest aandelen Vereenigde Glas

bouwbreed Premium

Op de Amsterdamse effectenbeurs is donderdag de handel in aandelen Vereenigde Glasfabrieken stilgelegd tot 18 april “in verband met een te verwachten bericht”, aldus de commissaris voor de notering. Beurskringen gaan ervan uit, dat de groot-aandeelhouder van Vereenigde Glas, het Franse voedingsmiddelenconcern BSN, van plan is een bod te doen op het restant van de aandelen. “Voor een gewoon berichtje leg je de notering niet zo lang stil”, aldus een handelaar.

BSN bezit 84 procent van Vereenigde Glas. De nettowinst van Vereenigde Glas is vorig jaar gedaald van f. 26,4 naar f. 24,3 miljoen. De winstdruk was het gevolg van toegenomen belangen in Franse en Spaanse glasfabrieken. De omzet klom van f. 541 naar f. 570 miljoen.

Reageer op dit artikel