nieuws

Aanbestedingen en tijdschriften on-line

bouwbreed

Kluwer Business Press presenteerde tijdens Batibouw een on-line dienst met onder andere vermelding van nieuwe aanbestedingen en een aantal tijdschriften. De databank en tijdschriften zijn via een ‘infoboard’ met een computer met modem te raadplegen.

Geregistreerde gebruikers van dit ‘board’ hebben meer diensten tot hun beschikking dan alleen de elektronische periodieken en de databank met aanbestedingen. Er kan ook gebruik gemaakt worden van Internet, elektronische post (e-mail), allerlei software om te downloaden, elektronische tijdschriften enzovoort.

De databank met aanbestedingen is te bereiken via ‘The electronic village’, een submenu van het hoofdmenu van de infoboard. Het is mogelijk om de hele databank door te kijken, maar er kan ook geselecteerd worden. De gegevens die op het scherm verschijnen ke direct afgedrukt worden met een printer, of opgeslagen op een harde schijf of floppy. Het is mogelijk te selecteren op categorie, datum of trefwoorden, dan wel een combinatie hiervan. Na het raadplegen van de databank komt men weer in de ‘Electronic village’ terecht. Daar zijn ook de tijdschriften van Kluwer Business Press voorhanden. Het zijn de digitale versies van ‘Vraag en Aanbod’, ‘De Installateur’, ‘Neuf/Nieuw’, en ‘DIM’. Sommige diensten van het infoboard zijn vrij toegankelijk, voor andere moet betaald worden. Kluwer Business Press is gevestigd te Diegem in Belgie.

Reageer op dit artikel