nieuws

Zonwerende beglazing

bouwbreed

GE Plastics Structured Products introduceert een nieuwe zonwerende beglazing onder de naam Lexan Exell Solar Control. Dit nieuwe produkt is gebaseerd op de Lexan Exell polycarbonaatplaat, waarop een nieuw ontwikkelde gemetalliseerde kunststof film is gelamineerd met een speciale kleefstof.

De nieuwe plaat is met name bedoeld voor toepassing in bijvoorbeeld winkelcentra en atria van grote gebouwen, waar grote beglaasde dakoppervlakken zorgen voor een enorme warmte-opbouw. Het aanbrengen van een reflecterende film op het glas is in dergelijke gevallen niet altijd afdoende en vaak een vrij dure remedie. Lexan Exell is een vlakke beglazing, maar kan ook koud worden gebogen. Daardoor is het ook geschikt voor meer complexe architectonische toepassingen. De reflectie van het plaatmateriaal veroorzaakt volgens GE Plastics nauwelijks problemen voor de omliggende bebouwing.

Reageer op dit artikel